Fortsätt till innehållet
Zeinas gräddstuvade grönkål

Zeinas gräddstuvade grönkål

Zeina har lagat ett fantastiskt tillbehör till julbordet. Smörstekt och gräddstuvad grönkål. Lättlagat, smarrigt och laktosfritt. Kålen blir härligt krämig och mustig i smaken.

Zeinas gräddstuvade grönkål

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 25 g
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 400 g grönkål
  • schalottenlök
  • vitlöksklyftor
  • citron + citronzest
  • 1½ dl riven parmesan
  • ½ tsk av varje salt och peppar

Instruktioner

  1. Ta bort stammen från grönkålen och bryt bladen i mindre bitar.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp smör i en traktörpanna och stek lök och vitlök under omrörning tills löken mjuknar.
  4. Vänd i kålen och stek lite till under omrörning tills kålen mjuknar en aning, ca 5 min.
  5. Tillsätt grädde och zest från 1 citron, blanda och låt puttra på medelhög värme under lock i 10-15 min.
  6. Riv i parmesan, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera varm och njut!

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.