Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
15 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
25 g
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 400 g grönkål
- 2 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 citron + citronzest
- 1½ dl riven parmesan
- ½ tsk av varje salt och peppar
Dela recept
Instruktioner
- Ta bort stammen från grönkålen och bryt bladen i mindre bitar.
- Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp smör i en traktörpanna och stek lök och vitlök under omrörning tills löken mjuknar.
- Vänd i kålen och stek lite till under omrörning tills kålen mjuknar en aning, ca 5 min.
- Tillsätt grädde och zest från 1 citron, blanda och låt puttra på medelhög värme under lock i 10-15 min.
- Riv i parmesan, smaka av med salt och peppar.
- Servera varm och njut!
Till recepten
Dela recept