Vad är egentligen en mjölkmage?

Vad är egentligen en mjölkmage?

Ordet mjölkmage är ju ingenting man hittar i ordboken, så vad är det och var kommer det ifrån egentligen? Jo historien bakom mjölkmage började här på Valio. Valio introducerade laktosfriaprodukter på den svenska marknaden 2002 och var då först på marknaden. (Helt otroligt att man som laktosintolerant inte hade några alternativ innan…)

Men 2002 kom den första laktosfria mjölken, och kärleksbreven till oss strömmade in! Människor som helt uteslutit mejeriprodukter innan kunde nu njuta av ett glas mjölk igen! Helt fantastiskt att kunna ge den lyckan till någon!

Efter två helt fantstiska år på marknaden var det dags för den första riktigt stora kampanjen för laktosfritt och det var då uttrycket myntades, som ett namn på en mage som är känslig mot mjölk dvs. mjölkmage. I TV-reklamen som började rulla samtidigt var den välkända gröna ballongen med!

Det var lite kort om starten för mjölkmage och laktosfria produkter i Sverige! Har du frågor eller funderingar kring detta är du mer än välkommen att skriva ett litet inlägg! Våra laktosfria produkter hittar du på Valio laktosfri.

Ha en underbar vecka!

/Anna

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon
020 - 725 515

Våra telefontider är

Måndag - fredag 08:00 - 12:00

Populära avdelningar