Fortsätt till innehållet
Kanelbullens dag – 4 oktober 2024

Säsong

Kanelbullens dag – 4 oktober 2024

Inget går upp mot doften av nybakta kanelbullar! Därför ser vi alla fram emot kanelbullens dag så att man kan få avnjuta detta traditionella bakverk, gärna fortfarande varma tillsammans med ett glas mjölk.

Tip icon

Hur du bakar en perfekt kanelbulle

För att uppnå bästa resultat med kanelbullarna, rekommenderas att använda mjukt smör istället för smält smör. Blanda smör, socker och kanel ordentligt innan du sprider fyllningen på degen. Pensla bullarna med ägg, men vänta tills efter gräddning.

En annan beprövad metod är att tillsätta vit sirap för att göra bullarna saftigare, och ge degen tillräckligt med tid att jäsa. Om du använder en maskin tar det oftast 10 minuter, medan det för hand tar 10-20 minuter. Grädda bullarna i pappersformar för att få dem höga och vackra.

Om tiden inte räcker för att baka på dagen så går det att frysa in bullarna. Efter att de har svalnat till rumstemperatur kan du placera dem i frysen och sedan tina dem i mikrovågsugnen när du är redo att äta dem.

Alternativa recept med kanelbullesmak

Kanske är du i år sugen på att testa något nytt men ändå ta vara på den fantastiskt goda smaken av kanelbullar? Här har vi lite nya varianter på recept, alla med en touch av kanelbulle.