Fortsätt till innehållet

Cornfritters

Gyllenbruna cornfritters toppade med srirachakräm och hackad chili är precis lika gott som det låter. Servera med grönsallad för en god vegetarisk middag eller förrätt.

Cornfritters

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Cornfritters

  • liten rödlök
  • vitlöksklyftor
  • grön chili
  • 340 g majs
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 0 kg olja att steka i

Srirachakräm

Tillbehör

  • 0 kg grönsallad
  • 0 kg chili, finhackad

Instruktioner

  1. Skala löken och finhacka den. Kärna ur och finhacka chilin. Häll av vätskan från majsen.
  2. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt i en skål. Rör ner alla grönsakerna och grädden. Låt stå ca 15 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till srirachakrämen i en skål. Ställ kallt.
  4. Klicka ner smeten i olja i en varm stekpanna och stek på båda sidorna tills gyllenbruna, några minuter per sida.
  5. Toppa dina cornfrittes med srirachakräm.
  6. Servera med grönsallad och lite extra chili om du vill.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.