Fortsätt till innehållet
Glutenfria pannkakor

Glutenfria pannkakor

Traditionella pannkakor, fast glutenfria, passar lika bra till frukost som till lunch eller middag. Ett tips är att steka pannkakorna kvällen innan och rulla ihop med sylt eller jordnötssmör för en perfekt matsäck på utflykten!

Glutenfria pannkakor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 6 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • ägg
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk mat- eller kokosolja till stekning

Till servering

  • 0 kg bär t ex blåbär, hallon och jordgubbar
  • 0 kg jordnötssmör, kondenserad kokosmjölk eller kolasås

Instruktioner

  1. Vispa samman hälften av mjölken med mjölet.
  2. Vispa ned resterande ingredienser till en slät smet.
  3. Grädda pannkakorna i oljan på medelvärme i en stekpanna.
  4. Servera med bär och jordnötssmör.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.