Ingredienser

6 portioner

  • 200 g grönkål
  • 200 g fänkål
  • 1 st Lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl grovt riven pepparrot
  •     skal av citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1⁄2 tsk salt
  • 4 dl risottoris, arborio
  • 1 l vatten
  • 2 1⁄2 dl äppeljuice
  • 1⁄2 tsk krossad svartpeppar
  • 1 1⁄2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 pkt Valio Oddlygood® Veggie grated, 150g
  • 1 dl finhackad persilja
  •     Till stekning
  • 4 msk olivolja

Vegansk grönkålsrisotto

Beskrivning

Krämig vegansk risotto gjord med Valio Oddlygood Veggie grated istället för vanlig ost. 

Ingredienser

6 portioner

  • 200 g grönkål
  • 200 g fänkål
  • 1 st Lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl grovt riven pepparrot
  •     skal av citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1⁄2 tsk salt
  • 4 dl risottoris, arborio
  • 1 l vatten
  • 2 1⁄2 dl äppeljuice
  • 1⁄2 tsk krossad svartpeppar
  • 1 1⁄2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 pkt Valio Oddlygood® Veggie grated, 150g
  • 1 dl finhackad persilja
  •     Till stekning
  • 4 msk olivolja

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen. Lösgör hårda stjälkar och bladskaft och finhacka dem. Skär bladen i bitar. Skär fänkålen i små bitar. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt finhackade grönkålsstjälkar, fänkål, lök, vitlök och den rivna pepparroten. Låt fräsa utan att de tar färg. 
  3. Tillsätt grönkålsblad, rivet citronskal och 1 msk citronsaft. Låt fräsa en stund tills blanden mjuknar en aning. Smaksätt med salt. Lägg grönsakerna i en skål. 
  4. Hetta upp 2 msk olja i pannan, tillsätt riset och fräs. Hetta samtidigt i en kastrull upp vatten, äppeljuice och buljongtärningar, och håll vätskan sjudande under risottons hela tillagningstid. 
  5. Tillsätt buljongen till riset, ett par deciliter åt gången, efterhand som riset suger upp vätskan. 
  6. Smaksätt med peppar och 1 msk citronsaft och tillsätt grönsaksblandningen, riven Oddlygood och persilja. Värm upp risotton tills rivet smält. Servera genast. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Vegansk grönkålsrisotto


Populära avdelningar