
Vegansk grönkålsrisotto
Beskrivning
Krämig vegansk risotto gjord med Valio Oddlygood Veggie grated istället för vanlig ost.
Gör så här:
- Skölj grönkålen. Lösgör hårda stjälkar och bladskaft och finhacka dem. Skär bladen i bitar. Skär fänkålen i små bitar. Finhacka löken och vitlöken.
- Hetta upp 2 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt finhackade grönkålsstjälkar, fänkål, lök, vitlök och den rivna pepparroten. Låt fräsa utan att de tar färg.
- Tillsätt grönkålsblad, rivet citronskal och 1 msk citronsaft. Låt fräsa en stund tills blanden mjuknar en aning. Smaksätt med salt. Lägg grönsakerna i en skål.
- Hetta upp 2 msk olja i pannan, tillsätt riset och fräs. Hetta samtidigt i en kastrull upp vatten, äppeljuice och buljongtärningar, och håll vätskan sjudande under risottons hela tillagningstid.
- Tillsätt buljongen till riset, ett par deciliter åt gången, efterhand som riset suger upp vätskan.
- Smaksätt med peppar och 1 msk citronsaft och tillsätt grönsaksblandningen, riven Oddlygood och persilja. Värm upp risotton tills rivet smält. Servera genast.
Skriv en kommentar
Obligatoriska fält är markerade *
Kommentarer på Vegansk grönkålsrisotto