Tävla med Valio Laktosfri Mellanmjölk och vinn en årsförbrukning

Många av oss bedömer mängden mjölk i kaffet bara genom att titta på färgen som uppstår i koppen. I samband med Kaffets dag den 1 oktober 2022 har Valio tagit reda på vilken som är svenskarnas favoritfärg på kaffet. Gissa vilken av de sex kopparna på bilden som är storfavoriten. Förutom att gissa rätt färg ska du ge ett namnförslag till den rätta färgen.

Det är 20 år sedan Valio gjorde livet lite enklare för laktosintoleranta. Den första helt laktosfria mjölkdrycken började säljas i november 2002. Under de första två månaderna såldes det 52 900 liter och året därpå mer än tredubblades försäljningen. Du som vinner tävlingen vinner en hel årsförbrukning av Valio laktosfri mellanmjölk.

Så här gör du för att vara med och tävla (Tävlingen är avslutad)

Svara på de två frågorna och motivera ditt namnförslag på svenskarnas vanligaste färg på kaffe med mjölk. Vi behöver ditt namn, mobilnummer och e-postadress för att kunna kontakta dig om du är den lyckliga vinnaren. Maila in dina svar till oss på tavling@valio.se, ange kaffe i ämnesraden. Vinnaren i tävlingen publiceras på den här sidan den 5:e oktober. Tävlingen pågår fram till den 2:a oktober 2022. Lycka till!

Stort tack för alla inskickade bidrag! Vinnaren av en årsförbrukning av Valio laktosfri mellanmjölk är Sara i Bandhagen. Hon gissade rätt på kopp nr 3 och döpten den till Café au Lagom.

1. Vilken av kopparna i bilden är den vanligaste färgen på kaffe med mjölk i Sverige?

2. Vad tycker du färgen du gissat på ska heta?

3. Motivera namnvalet.

Tävlingsvillkor

 1. Genom att acceptera tävlingsvillkoren godkänner du att de uppgifter du lämnar om dig själv genom ditt tävlingsbidrag behandlas vid administration av tävlingen. I samband med publicering av vinnare av tävlingen kommer personuppgifter som namn, efternamn och ort att publiceras på valio.se. Efter avslutad tävling och när priserna har delats ut till vinnarna kommer personuppgifter som samlats in om de tävlande att raderas.
 2. Genom att godkänna dessa allmänna tävlingsvillkor samtycker du till personuppgiftsbehandling enligt ovan.
 3. Ansvarig för tävlingen är: Valio Sverige AB, Lindhagensterrassen 1, Box 30065, 104 25 Stockholm
 4. För att delta i tävlingen måste du bo och vara folkbokförd i Sverige, fyllt 18 år vid tävlingens start samt acceptera reglerna för tävlingen.
 5. Var med och tävla om en årsförbrukning Valio laktosfri mellanmjölk. Vinnaren blir den som bland de inskickade rätta svaren enligt juryn har formulerat det bästa namnet och motiveringen. Priset delas ut i form av värdecheckar till ett värde av 1000 kr.
 6. Tävlingen pågår fram till 2/10 2022.
 7. Endast en vinnare utses i tävlingen.
 8. Vinnaren ansvarar för eventuell vinstskatt.
 9. Tävlingen är inte öppen för anställda på Valio Sverige AB eller hos annat företag inblandat i tävlingen. Valio Sverige AB förbehåller sig rätten att inte utfärda något pris (och att välja ut en annan vinnare) om Valio Sverige AB får vetskap om eller på sannolika grunder anser att en vinnare inte är kvalificerad att delta i tävlingen.
 10. Valio Sverige AB tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, skadats, sänts fel eller blivit försent levererade till Valio Sverige AB. Valio Sverige AB tar heller inte ansvar för eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka endera anmälan/inlämning eller slutresultatet för denna tävling.
 11. I händelse av dispyt över reglerna, uppträdande, resultat och alla andra ärenden i relation till tävlingen kommer Valio Sverige AB beslut vara slutgiltigt och ingen korrespondens eller diskussion kommer att inledas.
 12. Vid misstanke om fusk i något avseende äger Valio Sverige AB rätt att diskvalificera bidrag. Detta liksom övriga beslut av tävlingsjuryn kan inte överklagas.
 13. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Valio Sverige AB:s marknadsavdelning. Juryns beslut kan inte överklagas och juryn behöver inte motivera sitt beslut. Vinnare blir den som gissat rätt färg och som enligt juryn skrivit det bästa namnet och motiveringen på temat ”Vad ska Sveriges vanligaste färg på kaffe med mjölk heta?”. Motivationen får innehålla max 30 ord.
 14. Vinnaren kommer att kontaktas via telefon. Valio Sverige AB kommer att försöka nå vinnaren under 5 arbetsdagar från att tävlingen avslutats. Om inte vinnaren gått att nå äger Valio Sverige AB rätt att utse en ny vinnare i tävlingen. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot andra varor.
 15. Genom att du skickar in ditt bidrag i tävlingen överlåter du upphovsrätten avseende bidraget till Valio Sverige AB. Detta innebär bland annat att samtliga dina rättigheter till bidraget upphör och att Valio Sverige AB får använda bidraget, utan begränsning i tid, på valfritt sätt dock endast inom Valio Sverige AB:s normala verksamhet och i enlighet med svensk lag och god sed.
 16. Genom att delta i tävlingen garanterar du att du uppfyller tävlingsvillkoren. Valio Sverige AB förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som inte uppfyller ovan tävlingsvillkor. Läs mer om Valios integritetspolicy