Nyheter!

Nyheter!

God morgon,

nu finns våra nyheter ute i butik!

Inom Valio OLO™ lanserar vi 3 nyheter: vanilj, lättsockrad persika/passionsfrukt och lättsockrad blåbär/jordgubb. De lättsockrade varianterna av OLO™ har varit mycket efterfrågade. De har 30 % mindre tillsatt socker och mer frukt och bär, resultatet är att de smakar lite mindre sött. Samtliga OLO innehåller förutom en probiotisk bakteriekultur även 2 olika sorters glutenfria fibrer som främjar matsmältningen. OLO är gjord på färsk mjölk, är låglaktos och innehåller kalcium samt D-vitamin.


Dessutom en nyhet inom Valio Vanilj™ - slät jordgubb. 2,1 % fetthalt, med Acidophilus och Bifidus och D-vitamin. Härligt krämig med rund smak.

Inom Valio Laktosfri® lanserar vi en yoghurt fri från tillsatser! Med smak av jordgubb och hallon och med 3,2 % fett. Även denna yoghurt innehåller Acidophilus och Bifidus och D-vitamin. Den är härligt krämig med endast naturliga smaker och färger från bären. Yoghurten är lättsockrad och med stor mängd bär.

Ha en fin dag!

//Annika

Kommentarer

Per skriver:

Yoghurt
Jag förstår inte varför det har vart så mycket SOCKER förut. Ska det vara nyttigt och bra skall det väl inte blandas in massa socker i produkterna.

Annika skriver:

Socker
Hej Per och tack för din fråga, det är många som undrar över socker i yoghurt! Socker tillsätts för att lyfta upp smaken på bär och frukter. Utan tillsatt socker skulle yoghurten inte smaka gott. Vi sockrar precis så mycket som vi i konsumenttester kommit fram till är den bästa nivån för att få fam en god smak. Och så mycket socker tillsätts inte - I lättsockrade OLO tillsätts 5 g socker/100 g. I vanliga OLO tillsätts 7 g socker/100 g. Resultatet blir att lättsockrade OLO blir lite lättare i smaken med lite mindre sötma. Vissa uppskattar den typen av smak, andra vill ha mer smak - alla tycker vi olika. Hoppas du är nöjd med svaret, hör av dig annars! Mvh Annika

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar