Recept med rabarber
Unna dig en riktigt god fikastund i sommar med dessa fantastiska recept med rabarber. Låt rabarberns syrliga smak balansera upp sötman i dessa vackra bakverk !
Tårtor och kakor med rabarber
Låt rabarber smaksätta bakverken och visuellt förgylla dina bakverk i sommar! Rabarbernas vackra färg gör sig extra bra som dekoration på tårtor, mjuka kakor och andra bakverk.

Britatårta med rabarber
Britatårta, Pinocchiotårta, Glömmingetårta eller Herrgårdstårta? En god tårta med många namn, helt enkelt. Mellan ett lager av saftig sockerkaka i botten och spröd maräng på toppen finner du vanligtvis grädde och, i detta fall, syrlig rabarber. Tillsammans får du en komplett tårta till sommarens fikastunder!
Recept på rabarberpaj
Från grillad rabarberpaj till klassiska smulpajer i ugnsform och långpanna – här är recepten på smakrika och vackra rabarberpajer!
Övriga rabarberrecept
Rabarber passar som smaksättning i mer än bakverk. Byt ut andra bär som rabarber när du gör glass, kompott eller efterrätter i glas! Eller varför inte pickla rabarber som tillbehör till grillat eller som ingrediens i somriga sallader?
Fakta om rabarber
- Rabarber är faktiskt en grönsak med ursprung från Östasien.
- Bakom rabarberns syrlighet ligger oxalsyra, som binder kalcium. Av denna anledning rekommenderas det att äta kalciumrika livsmedel, såsom mejeriprodukter, med rabarber.
- Plockade rabarberstjälkar förvaras bäst i kylen i +2-5 grader.
- Rabarber är godast färsk, men den kan även frysas.
- Rabarber kan också användas i huvudrätter som en smakförstärkare eller som ett tillbehör, till exempel som kompott eller sylt.
- Till en början åts rabarbern rå, kryddad med salt och peppar till lammstek. Men med den ökande tillgängligheten och sänkta kostnaden för socker under 1800-talet, började rabarbern istället användas i olika efterrätter.