Enklare tillvaro med växtbaserade produkter från Oddlygood

Njut av en somrig smoothie, en krämig kantarellpasta eller din favoriträtt. Det finns gott om anledningar att testa Oddlygoods växtbaserade produkter. De är goda, enkla att använda och alla kan äta dem.

Det är enkelt att byta ut mejeriprodukter i traditionella maträtter mot Oddlygoods växtbaserade sortiment. De är fria från laktos, gluten, animalier, palmolja och soja.

– Den största fördelen med Oddlygood är att alla kan äta dem. När vi utvecklar sortimentet har vi alltid god smak och bra konsistens i fokus. De ska fungera på samma sätt som mejeriprodukter, säger Oddlygoods produktchef Karin Philipson och fortsätter.

– Växtbaserad mat är helt rätt i tiden och har i dag blivit något för alla. En förklaring är förstås att det är så gott och enkelt att använda. Testa själv! Såsen blir lika god med Oddlygoods växtbaserade matlagningsgrädde som den blir med vanlig grädde, säger Karin Philipson.

Ett enklare sätt att laga god mat som passar alla

All havre närodlad i Norden

Havren i Oddlygood är närodlad i Norden. De havrebaserade produkterna är berikade med mineralerna jod och kalcium, vitaminerna B2 och B12 samt vitamin D2.

Oddlygood har flera olika produkter som passar för matlagning, bakning, i kaffet och som mellanmål, och fler är på gång. Innovationsarbetet är ständigt pågående.

– Barriärerna för att folk ska gå över och testa växtbaserat är främst smak och konsistens, och där har vi kommit väldigt långt. Vi fortsätter jobba med det och har en forsknings- och utvecklingsavdelning som kontinuerligt arbetar med att ta fram nya produkter med hög kvalitet, säger Karin Philipson.

Läcker festmat och enkla vardagsrecept som passar alla

Många möjligheter med Oddlygood

Redan i dag finns ett brett utbud av Oddlygood-produkter och gott om möjligheter för dig som gärna vill äta mer växtbaserat.

Havrebaserade Dream Fraiche passar utmärkt både i varm och kall matlagning. Den har alla goda egenskaper som en klassisk crème fraiche har och är dessutom berikad med vitaminer och innehåller goda bakterier.

Baristan är god i kaffe, men passar även bra tillsammans med havrebaserade gurten i en smoothie. Easy Cooking och Dream Fraiche passar till grytan eller pastarätten, Easy Whipping till tårtan och Veggie grated i stället för vanlig ost på gratängen.

Har många användningsområden

Just Oddlygoods alternativ till ost har också blivit både hyllad och prisnominerad för sin fina smak och konsistens och är också något av en personlig favorit hos Karin Philipson.

– Jag använder Veggie grated mycket hemma. Den har många användningsområden. När jag gör en enkel pastasås med tomater och vitlök, hjälper den till att göra såsen lite tjockare och med en fin smak och konsistens. Den fungerar också bra att ha på gratänger och lasagne, säger hon.

Testa att laga din favoriträtt med utbudet från Oddlygood, eller låt dig inspireras av våra läckra Oddlygood recept. Kanske hittar du en ny favorit?

Tema
Nu kan alla dina vänner äta samma mat: ”Blir hur gott som helst med Oddlygood”
Tema
Oddlygood gör det enkelt att äta mer växtbaserat