Fortsätt till innehållet

16.9.2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Valio Laktosfri yoghurt tan tillsatt socker mango persika

Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt utan tillsatt socker. Den krämiga nyheten är den första i sitt slag på marknaden. Med nyheten erbjuder Valio ett hälsosamt alternativ till alla som vill dra ner på sockret.

Valio är störst inom laktosfritt och breddar nu sitt sortiment med den krämiga nyheten Valio laktosfri yoghurt utan tillsatt socker. Nyheten kommer i smakerna Mango och persika samt Päron och banan. Yoghurten innehåller hela 15 procent fruktpuré och är varken sötad med socker, sötningsmedel eller fruktjuice.

– Valio laktosfri yoghurt utan tillsatt socker är full av smak och lika krämig och god som våra andra yoghurtar. Vi är nu först ut att erbjuda ett laktosfritt alternativ för alla som vill dra ner på det vita sockret, säger Karin Philipson, produktchef på Valio i Sverige.

Barnens nya favorit
Under hösten lanserar även Valio en laktosfri slät yoghurt i smaken jordgubb. God och krämig yoghurt med endast 5,2 procent tillsatt socker. Yoghurten innehåller de två levande bakterikulturerna Acidophilus och Bifidus, och kommer sannolikt bli barnfamiljernas nya favorit.

Populär kvarg i ny nordisk smak
Sveriges populäraste laktosfria kvarg får en ny spännande och unik smak med nordiskt ursprung – Valio laktosfri kvarg hjortron. Kvargen passar utmärkt att äta som den är, tål ugnsvärme och kan användas både i kalla och varma desserter och bakverk.

Produktinformation:
Nyheterna kommer att finnas från vecka 38 i dagligvaruhandeln. Rekommenderat konsumentpris för Valio laktosfri yoghurt utan tillsatt socker, 1 kg, 24,90 kr och Valio laktosfri slät yoghurt jordgubb,1 kg, 24,90 kr. Valio laktosfri kvarg hjortron, ligger på 14,50 kr för 200 g.

För mer information, kontakta:
Elin Mattsson, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
Mail: elin.m@shomei.se
Mobil: 070-660 59 58

Anette Björnlund, media och kommunikationschef, Valio Sverige AB
Mail: anette.bjornlund@valio.fi
Telefon: 08-725 51 50

Om Valio:
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt och dryck under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 2018 ca 1 170 MSEK. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden. www.valio.se

Läs de senaste nyheterna