En orubbad tradition med surströmming - Tävling!

En orubbad tradition med surströmming - Tävling!

Många rynkar på näsan över att en av mina absoluta favoriträtter är surströmming. Det är himmelskt gott och en orubbad tradition för mig. Fram till 1998 var det lag på att surströmmingspremiären skulle ske den tredje torsdagen i augusti. Inte en dag före. Men jag äter den gärna när som helst under året. Till exempel ställde jag till med en surströmmingsskiva på midsommardagen i år.
Alla fantaster har sina egna traditioner kring hur de äter den magiska fisken. Jag äter den i ”stut” som man säger i Jämtland. Mandelpotatis, rödlök, gräddfil och bitar av surströmming sprids ut på ett smörat tunnbröd och rullas ihop. Mmm…. Och det finns bara en dryck som passar. Mjölk! Då är det fulländat och jag svävar som på små moln, medan andra håller för näsan och vill fly långt bort.
Smaken är som baken. Månadens fråga gäller just detta: nämn en rätt som du älskar att äta men som du inte skulle tillaga vid en middagsbjudning, med risk för att dina gäster inte har samma goda smak som du.
Skriv ditt svar i kommentarsfältet nedan senast den 30 september och ni är med och tävlar om fina produkter från Iittala. Den 1 oktober presenterar vi tre lyckliga vinnare.

Hälsningar Åsa

Kommentarer

lena nilsson skriver:

levergryta
Det godaste jag vet, men då jag vet att antingen älskar man det eller avskyr det så hade jag inte vågat mig på att servera det på en middagsbjudning.

Rebecca skriver:

Kål pudding
Kål pudding med kokt potatis och lingon sylt . Det är underbart gott. Men jag skulle inte servera det på en middags bjudning.

Lisen skriver:

I min värld är paprika en
I min värld är paprika en frukt, som passar precis lika bra till mellanmål som ett äpple, ett päron eller en banan gör. Och när vi får gäster skulle jag gärna ställa fram ett fat fyllt med gröna, gula och röda paprikor, i stället för att bjuda på de sedvanliga "mesfrukterna". Men jag avstår, för jag har insett att inte särskilt många delar min syn på hur paprikor bäst bör förtäras. Vet för övrigt inte hur många gånger jag mumsat på en paprika till fikat och fått frågan om jag inte är rädd att jag ska få ont i magen. Då brukar jag svara: "Nej, det är jag inte, för det är Valios laktosfria mjölk jag har i glaset." ;-)

Linda H skriver:

Skickade in kommentar 24/9
Skickade in kommentar 24/9 men den är fortfarande inte publicerad och nu är det för sent att tävla :(

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar