Tävlingsdags - Vinn kälke!

Tävlingsdags - Vinn kälke!

Tävling - vinn fin kälke!

Vinn en exklusiv kälke från Valio – och var snabbast i backen! Under sportlovet har vi en tävling här på bloggen och tävlar ut en kälke i veckan (v.7–10). Svara på frågorna nedan för att vara med och tävla. Skriv dina svar i kommentarsfältet – och lycka till!

1. Vad heter Valios stekbara matprotein som är gjort på mjölk?
a) Tofu b) MiFú c) Matkvarg

2. Vad är ett annat ord för laktos?
a) Glukos b)Mjölk c)Mjölksocker

3. Vilken kälkbacke är din favorit och varför?

Vinnaren bland de rätta svaren och med bäst motivering utses av en jury från Valio Sverige AB, beslutet kan inte överklagas. Vinster kan inte bytas mot kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.  Vinsten, värde ca 900kr, skickas hem till vinnaren inom 4v efter tävlingens avslut. Tävlingen pågår vecka 7-10 (12/2-11/3-2018).Vinnarna publiceras här på bloggen under v. 11. Läs mer om Valios integritetspolicy. 

Kommentarer

Melina Svärd skriver:

1. Mifú
1. Mifú 2. Mjölksocker 3. Backen på mormors baksida. Den är lagom läskig och mormor bjuder en alltid på bullar efteråt, det hjälper både att lindra smärta och fira nya snabbhetsrekord

Ann-Katrin Zanden skriver:

Fråga 1:svar B
Fråga 1:svar B Fråga 2:svar C Fråga 3: svar Fjälla där jag bor.Brant som en Alpbacke

Lena Eckerberg skriver:

1b) mifu
1b) mifu 2 c) mjölksocker 3 Hemlingbybacken i Gävle - snösäker, lång och hisnande!

Annica Nilsson skriver:

Tävling
1. b) MiFú 2. c)Mjölksocker 3. Backen precis utanför våran dörr är min och barnens favorit. Lagom och nära hem.

Maria Andersson skriver:

Ingen tvekan när jag nerför
Ingen tvekan när jag nerför Åre-fjällens backar viner, med magen full av VALIOS vitaminer!

Maria Andersson skriver:

Ingen tvekan när jag nerför
Ingen tvekan när jag nerför Åre-fjällens backar viner, med magen full av VALIOS vitaminer! 1) MiFu 2) Mjölksocker

Anonymous skriver:

1. b) MiFú
1. b) MiFú 2. a) Glukos 3. min favoritbacke är ostens kälkbacke,älskar ost i alla former och smaker och jämnar och äter gärna upp backen som den snedhyvlade osten ger.

Anders Bjurhammer skriver:

1) B 2) C
1) B 2) C Kvisthamrabacken i Norrtälje. Där är roligt och "glatt" när vi tävlar och leker tafatt! När man är hungrig så finns det en cafeteria bredvid eller grillar som står varma till lunchtid.

Anneli Åberg skriver:

1. b) MiFú
1. b) MiFú 2. c)Mjölksocker 3. Min favorit är kälkbacken som blir av en snedhyvlad ost. Jag justerar och äter gladeligen upp toppen på berget. Finns inget godare än ost.

Alexandra Einerstam skriver:

1.b) MiFù
1.b) MiFù 2.c) Mjölksocker. 3. Farstanäsets pulkabacke. Backen är som gjord för pulka- och kälkåkning! När man, efter många åk, behöver en paus finns det grillar, bord och soptunna.

Henrik Mireander skriver:

Tävling
1.mifu 2. Mjölksocker. 3. Gnälle graven heter en rolig backe hemma hos oss där man iallafall kan åka pulka.

Petra skriver:

Tävling
1: b) MiFú 2: c) mjölksocker Har en fin pulkabacke runt hörnet, men saknar kälke hälsar min lillkille!

frida skriver:

1.b
1.b 2. c 3. Min och mina barns favoritbacke är midsommarbacken. den är lång och går fort att åka ned i. och ändå rolig att gå upp för :)

Jessica Sundberg skriver:

Tävling kälke
1) B 2) C Min favorit är Brukets skidbacke. Det är en backe där man faktiskt kan åka både slalom och pulka. Dess fördelar, förutom att vi har väldigt nära dig, är att man kan anpassa backen efter allas åldrar. Det finns liten backe, mellanbacke och stora backen. Bara att välja backe och hur högt upp man vågar starta. Alltså perfekta stället att gå till när man som jag har barn i olika åldrar som vågar och klarar olika mycket!

Maria Grönbeck Moretto skriver:

Valios matprotein heter B)
Valios matprotein heter B) mifu Laktos är ett annat ord för C) mjölksocker Min favoritkälkbacke är kullen utanför farmors hus på lidåker i Lidköping. Den är så där lagom lång så det blir fart och kittlar i magen när man susar nedför.

Melanie Phan skriver:

Svar 1: B
Svar 1: B Svar 2: C Svar 3: Barnen vill kunna ha skoj i snöbacken.

Lena Liden Jonasson skriver:

tävling
fråga 1 b fråga 2 c min favoritbacke är den utanför mitt barndomsfönster där slet jag på 60 talet med min gamla träkälke som pappa gjort åt mig, drog upp och åkte ner , det var jobbigt, men lyckan när jag fick åka ner övervägde det jobbiga dragandet uppför

Theresia Vidén skriver:

Tävling
1. Vad heter Valios stekbara matprotein som är gjort på mjölk? ) MiFú 2. Vad är ett annat ord för laktos? c)Mjölksocker 3. Vilken kälkbacke är din favorit och varför? Backen i Bällstaskogen bakom mitt hus. Där har jag åkt i snart 30 år nu. Fortfarande lika kul, även om det är med mina syskonbarn nu!

Esmeralda Hansson skriver:

TÄVLING!!!
1. B 2. C 3. Benestads backar är min favoritbacke. Där har jag och min syster många härliga barndomsminnen ifrån. När jag själv får barn, kommer det vara den platsen jag vill att vår familj ska kunna snö-busa i.

Johanna Ruohoniemi skriver:

1:b, 2:c, 3: egen backe hemma
1:b, 2:c, 3: egen backe hemma, för då har man nära till varm choklad och mat!

Ragna Stolt skriver:

Tävling Kälke
1 B 2 C 3 En liten men ganska brant backe i Partille där jag växte upp, det är en mur runt och det kändes tryggt för mig och Nalle att åka där =)

Anne de Cloyx skriver:

Tävling
1.b 2.c 3. Den ska luta som i Åre.

Annika Nilsson skriver:

Tävling
1. Mifú 2. Mjölksocker 3. Rönnbybacken i Västerås! Den är jätte hög, går i olika avsatser, har pucklar på vissa ställen och ligger vackert i skogen med ljusen så att man kan åka när det är mörkt!

Erna Åden skriver:

Tävling
MiFu, mjölksocker. Nerför morfars potatiskällare far min kälke med fart. Lagom stor så det killar så mysigt i magen. Sedan är det nära till varmchoklad och nybakade bullar.

Lucas Rahnster skriver:

Kälk-tävling
Fråga 1: b Fråga 2: C Fråga 3: Min bästa backe är backen vid mitt hus i Viby. Den är bäst för den är kul att åka i och det finns ett hopp. // Lucas 7 år

Julia orre skriver:

Tävling
Svar: 1b. 2c. 3. Kåabacken där morfar bor, den är roligare än man tror Nerför backen susar vi, ser snöklädda träd fara förbi Långkalsong på låret och rimfrost i håret, Fyra hål i nacken,se upp i backen! ❄️

Anonymous skriver:

1b 2c 3 åsbobacken i falun
1b 2c 3 åsbobacken i falun där susade hela familjen från Siri 9 mån till morfar 62 år fram i fredags och skrek av skratt :)

Kattis Iveblad skriver:

Kälke!
1) mifu 2.) Mjölksocker 3) Pulkabacken i Kläppen, när en får ta liften upp vissa kvällar och susa ner för barnbacken är så himla kul! Jag älskar det och mina barn med!

Linus skriver:

Svar
Svar: 1:B, 2:C och 3: Backarna i ens barndom är de som man hela tiden letar efter men aldrig tycks finna. Däremot är sökandet urkul och under jakten hittar ju barnen sitt livs bästa backar!

Jens skriver:

Tävling - Vinn kälke!
Svar 1: b) MiFú. Svar 2: c) Mjölksocker. Svar 3: IP backen i Strängnäs för det var där jag skolades i allt från plastsäcks åkning till premiär av julklapps snowracern.

anita nilsson skriver:

vinn kälke
Svar:1-B 2-c Nr3:Hemmabacken passar mig och barnbarnet bäst, för där åker vi fort och mest.Efter åkning brukar vi fika,varm choklad och korvmacka passar oss lika.

Kajsa skriver:

Tävling
Svar: 1-B, 2-C, 3 - Lika hissnande backen var bakom mina föräldrars hus är den nu för mina barn. Själv kan man däremot inte tänka sig att det är samma lilla kulle man tyckte sig åka så fort nedför.

Christina Ilmrud skriver:

tävlingsvar Valio är nr 2 = Mifu och nr. 3 = mjölksocker
Den fina hemmabacken utanför vårt hus där kälken passar bra för barn samt barnbarn så de små kan njuta av snön och pirret i magen när man åker snabbt- när de är hos farmor/mormor

Maria Berg skriver:

Tävling
1.MiF'u & 2.Mjölksocker & 3 Jag åker ofta upp till Arjeplogsfjällens vackra natur, favoritbacken för mig och vilda djur

Carina Budak skriver:

Tävling kälke
1 Mifu 2 mjölksocker. Favoritbacken är ju en backe gjord av Valio yoghurt. Vilken dröm att bara stanna upp och slicka i sig lite yougurt

Carina Budak skriver:

Tävling kälke
1 Mifu 2 mjölksocker. Favoritbacken är ju en backe gjord av Valio yoghurt. Vilken dröm att bara stanna upp och slicka i sig lite yougurt

Carina Budak skriver:

Vinn kälke
1 mifu 2 mjölksocker Favoritbacken är en backe gjord på Valio yoghurt. Vilken dröm att bära stanna upp och slicka i sig lite yougurt

Lotta Sundin skriver:

Tävling
1 MiFu 2 Mjölksocker Backen i vårt fina kvarter, Många snabba åk den ger, Där åkte jag då jag var liten, På en bob, gammal o sliten, Nu är det mina egna ungar, Som är backens okrönta kungar, Full fart i backen varenda vinterdag, Det är den härligaste backen tycker jag!

Anna Ek skriver:

Vinn en Valio Kälke!
Laktos kallas även mjölksocker och ert stekbara matprotein heter MiFú. Bästa backen är helt klart ”mördarbacken” i det nedlagda grustaget hälsar barnen eller att få åka bakom pappa som drar dem på isen när han åker skridskor på sjön! :)

Susann skriver:

Tävling kälke
1)B 2)C 3)Backen vi har på våran bakgård. Den är lagom brant o hög för både sonen o mig. O den är också insynsskyddad bland alla träd o buskar så man kan vara o se hur konstig o barnslig ut som helst. :)

Zerah skriver:

1b 2c
1b 2c 3 Vår favorit backe är den som finns på vårat bostadsområdet där det åkts en hel del :)

Jessica Hägbom skriver:

Tävling!
1. Mifu’, 2. Mjölkprotein, 3. Mitt barndoms Lännaberg, där finns flera backar; Långe Jan, Lottabacken och Dödsskallebacken!! Nu har jag egna barn som åker där.

Anne-Kristine skriver:

Kälke
1. Mifu 2. Mjölksocker 3. Måttsund, för den är fin och barnvänlig. Där finns en lift för pulkor mm så du som förälder slipper springa backe upp backe ner.

Kim skriver:

:)
1. Mifú 2. Mjölksocker På yngsta sonens förskola finns en fantastisk pulkabacke. Lagom brant och med en bra stig att ta sig upp vid sidan av backen. Dessutom är hela området inhägnat så man kan åka utan oro för trafik eller annat. Och när det är dags för paus med varm choklad finns det fina bänkar att sitta på.

Nora Bringert, 6 år skriver:

Bästa backen nära Backavallen
1B, 2C. Det bästa med kälkbacken där vi bor nära Backavallen i Katrineholm är att det finns en backe för dom små barnen och en för oss som är mer vågliga. Å så finns det en bänk där vi kan fika med varm choklad och äta bullar. Pappa får ha egen termos med oboy på laktosfri mjölk från Valio. Hoppas jag vinner, kram NORA!

Elin Balder skriver:

Bästa backen
1. B 2. C 3. Brösarpsbackar. Det är superroliga backar som aldrig verkar ta slut. Full fart för hela familjen.

Agnieszka Georgiou skriver:

Kälke
1. Miguel 2. Laktos är mjölksocker 3. Favorit backe ? Alla är roliga och alla är bra på sons ätt men bästa är den som jag är på med mina barn. Vi åkte inte rund och känner inte många platser men om vi är tillsammans och åker pulka. De är inte viktig va man är viktigast är snö och att ha rolig med dem man älskar.

Mattias skriver:

1 b 2 c 3 dundret
1 b 2 c 3 dundret

Annika wallin skriver:

Tävla om en pulka med valio
Rätt svar: 1b , 2c Jag älskar våran pulkbacke i moskosel linkobacken den har allt man kan önska sig. Närhet, grillplats, och en lagomt jobbig backe att gå uppför som är fantastiskt rolig att åka nerför.

laura skriver:

vinn kälke
svar är 1.mifu och 2.mjölksocker 3.i mina minnerna är den roligaste kälkbacken nära min plast mormor och morfars stuga. han finns inte lika levande i nån annan minnet som dem jag har från dem snöfyllda dagar där :)

Sidor

Lägg till ny kommentar

Valiobloggen

Hej och välkommen till Valios blogg. Detta är ett av många forum där vi tillsammans med dig vill inspirera, förmedla kunskap och berätta om nyheter.

RSS

Populära inlägg

Senaste från bloggen

Arkiv

Konsumentkontakt

Telefon 020 - 725 515
Öppettider: Vardagar 08:00 - 14:00
konsumentkontakt.valio.se


Populära avdelningar