Så här mycket laktos innehåller olika livsmedel (g per 100 g)
>6 g | >3 g | 1 - 3 g | 0,1 -1 g | < 0,1g | < 0,01g |
---|---|---|---|---|---|
Mesost | Glass | Konfektyrer* | Fetaost | Grönmögelost | Laktosfria produkter |
Messmör | Mjölk | Vispgrädde | Leverpastej* | Knäckebröd* | Hårdost |
Pulver till vissa vällingar och grötar* | Opastöriserad mjölk | Créme Fraiche | Låglaktosprodukter | Majonnäs | Mjukost |
Mjölkchoklad | Getmjölk | Keso (cottage cheese) | Margarin/matfett | Vitmögelost | Mjölkfritt margaring/matfett |
Nougat* | Filprodukter | Pannkaksmix* | Mozzarella | Gräddersättning | Ströbröd |
Viss müsli* | Gräddfil | Färskost | Kafferbröd* | Dressingar | |
Potatismospulver* | Kaffegrädde | Halloumi | Smör | ||
Kryddblandningar* | Kvarg | Korv* | Potatis- och majschips* | ||
Torra såsmixer* | Lättmajonnäs | Grahamsbröd och franskbröd* | |||
Yoghurtgodis | Maränger tillverkade av skummjölk | ||||
Mjukost med mjölkpulver | |||||
Yoghurt | |||||
Chips Sourcream |
Tabellvärdena ovan bygger på information från Livsmedelsverket. * som innehåller mjölk. Om mjölk ingår i ett livsmedel ska det anges i ingrediensförteckningen. Se ingrediensförteckningen på respektive produkt för att få korrekt information.