Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h 20 min
Totalt
3 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBullar
-
75
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio Laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 25 g jäst, färsk
- ¾ dl strösocker
- 1 krm salt
- 2 tsk kardemumma, malen
- 7 dl vetemjöl
Fyllning och garnering
- 200 g mandelmassa
-
½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio Laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
Bullar
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm vätskan tills den blir fingervarm, ca 37°C.
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den varma vätskan. Rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Knåda degen i 5 minuter i en hushållsassistent eller 10 minuter för hand till en smidig deg som släpper från bunkens kanter.
- Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Dela degen i 12 lika stora delar och knåda och rulla till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och låg jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Grädda bullarna i 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna helt.
Fyllning
- Riv mandelmassan och blanda med mjölken, i en matberedare eller för hand med en gaffel till en slät smet.
- Skär av toppen på alla bullar och gröp ut en liten grop ur botten.
- Klicka i mandelmassan i urgröpningarna.
- Vispa grädden fast med vaniljsocker.
- Klicka eller spritsa på grädden på varje bulle.
- Lägg på locken och pudra över florsocker.
Till recepten
Dela recept