Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Totalt
20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 250 g färska räkor, skalade
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 4 skivor brioche
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- ¼ citron (skal och saft)
- 2 klyftor vitlök
- 1 schalottenlök
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 fänkål
Topping
- 0 kg hackad gräslök
Dela recept
Instruktioner
- Skala räkorna.
- Skär brödet i 4 skivor och stek i en klick smör.
Cream cheese-kräm
- Blanda ihop cream cheese med citronsaft och zest. Smaka av med salt och peppar.
Fänkålssallad
- Använd mandolin eller skiva löken tunt. Lägg den i rejält med vitvinsvinäger så den blir syrlig.
- Mandolina fänkålen och plocka dillen från den.
- Bryn smör och när det börja dofta nötigt, lägg i räkorna. Räkorna ska endast hettas upp snabbt.
- Montera ihop allt. Spritsa eller bred ut cream cheese-krämen på brödet. Lägg på fänkålen, räkorna och en liten sked brynt smör.
- Toppa med syrlig lök och och lite fänkålsdill och hackad gräslök.
Till recepten
Dela recept