Fortsätt till innehållet
Smörstekt brioche med räkor

Smörstekt brioche med räkor

Julens fräschaste mingelrätt: smörstekt brioche med citronig cream cheese, vitlöksräkor och fänkålssallad.

Smörstekt brioche med räkor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 g färska räkor, skalade
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 4  skivor brioche
  • 200 g
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • ¼  citron (skal och saft)
  • klyftor vitlök
  • schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • fänkål

Topping

  • 0 kg hackad gräslök

Instruktioner

  1. Skala räkorna.
  2. Skär brödet i 4 skivor och stek i en klick smör.

Cream cheese-kräm

  1. Blanda ihop cream cheese med citronsaft och zest. Smaka av med salt och peppar.

Fänkålssallad

  1. Använd mandolin eller skiva löken tunt. Lägg den i rejält med vitvinsvinäger så den blir syrlig.
  2. Mandolina fänkålen och plocka dillen från den.
  3. Bryn smör och när det börja dofta nötigt, lägg i räkorna. Räkorna ska endast hettas upp snabbt.
  4. Montera ihop allt. Spritsa eller bred ut cream cheese-krämen på brödet. Lägg på fänkålen, räkorna och en liten sked brynt smör.
  5. Toppa med syrlig lök och och lite fänkålsdill och hackad gräslök.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.