Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderLussebullarna
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ g saffran
-
1½ dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
- ¾ dl ljus sirap
- ½ tsk salt
- 10 dl vetemjöl special
Gräddfyllning
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
- 2 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
Lussebullarna
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken samt saffran och låt bli fingervarmt (ca 37°C)
- Smula ner jästen i en bunke, häll över vätskan och rör tills jästen löst sig.
- Rör ner yoghurt, sirap, salt och nästan allt vetemjöl till en lös deg. Knåda degen i ca 10 minuter, gärna i en hushållsassistent.
- Täck över bunken med en kökshandduk och låt jäsa i ca 60 minuter.
- Dela degen i 20 jämnstora bitar och rulla till längder. Snurra ihop till lussebullar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
- Täck över med en kökshandduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
- Grädda i ca 8 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Låt svalna.
Gräddfyllning
- Skär av toppen på bullarna.
- Vispa grädde till önskad konsistens. Rör i florsocker och vaniljsocker efter smak.
- Klicka eller spritsa grädden på semlornas underdelar och lägg på locket.
- Pudra över florsocker och servera direkt!
Till recepten
Dela recept