Magrapporten 2019

Hur mår våra magar?

Vår maghälsa påverkar verkligen vårt välmående i stort. Alla har vi någon gång haft ont i magen och kanske har du själv, eller känner någon som har återkommande eller långvariga bekymmer. Hur står det egentligen till med våra matvanor och vårt sätt att äta och ta hand om oss?

Vi har nu för fjärde gången kartlagt hur svenskarna äter och mår. Magrapporten® 2019 är Sveriges största undersökning om maghälsa, genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Valio. Undersökningen visar att närmare varannan svensk (44 procent) har problem med magen, och 53 procent av dem har det varje vecka. Den grupp som utmärker sig är unga kvinnor i åldern 16–30 år där så många som 6 av 10 (61 procent) uppger att de har haft magproblem det senaste året.

Ingen ska behöva må dåligt på grund av sina magproblem. Vi tycker till exempel att alla ska få välja att äta som de själva vill för att må bra, oavsett vilka matpreferenser som finns. Med vårt breda produktsortiment av såväl mejeriprodukter som vår kunskap inom laktosfritt och växtbaserat, hoppas vi att det alltid finns ett gott val även för dig!

Här kan du läsa mer om årets resultat av Magrapporten®. 

Goda tips för en lugnare mage

Här kan du läsa våra tips för en bättre maghälsa. 


Populära avdelningar