2/16/2017

Ostnyheter! Gourmesan™ och Krämig Cheddar från Valio

Gränslöst goda ostar med inspiration från europeisk osttradition

Hela 27 % efterfrågar fler ostar med mer smak.1 Därför lanserar nu Valio två gränslöst goda ostar i Sverige. Gourmesan™ och Krämig Cheddar – två smakrika och lagrade ostar som hämtat inspiration från nordliga smaker och europeisk osttradition. Valio har helt enkelt tagit det bästa från andra länders ostar – från t.ex. Italien och England – och kombinerat med sin egen för att få fram en krämigare smak och konsistens. En gränslöst god fusion kort och gott. Ostar som passar precis lika bra på smörgåsen och ostbrickan som till matlagning.

Valio har en lång historia av osttillverkning. En historia som sträcker sig hela 150 år tillbaka. Ostar med inspiration från ren, nordlig natur och olika länders osttraditioner. Ostar för alla smaker och tillfällen. Och som dessutom vunnit flera fina internationella utmärkelser.2

I en nyligen genomförd undersökning av YouGov framkom det att hela 27 % efterfrågar fler ostar med mer smak.1 Ostar som Gourmesan™ och Krämig Cheddar helt enkelt – en fusion mellan nordisk, krämig ost och andra europeiska ostars smakrikedom. Resultatet är två härligt krämiga ostar med spännande smaker. De nya ostarna kommer dessutom i en praktisk återförslutningsbar ostkupa. Något som Valio är unika med och först ut med på marknaden. Det framkom nämligen i samma undersökning att 34 % föredrar när osten kommer i en återförslutningsbar förpackning.1 Det kan nu äntligen Valio erbjuda.

Några av alla fördelar med ostkupor

       Du slipper använda plastpåse kring osten

       Du slipper använda och diska ostbyttor

       Du slipper använda fat till osten vid servering

       Det blir mindre kladd och osten håller sig fräschare längre i ostkupan

- Vårt mål är alltid att besvara efterfrågan på marknaden, att utmana det befintliga sortimentet och att inspirera med nya smaker och smart förpackningsdesign. Gourmesan™ och Krämig Cheddar är två helt nya ostar med unik karaktär som verkligen lever upp till det. Två ostar med en tydlig och mogen smak och som dessutom är härligt krämiga. De passar med andra ord lika bra på både frukost- och kvällsmackan, säger Anette Björnlund, kategorigruppchef på Valio Sverige.

Valio Gourmesan™ är en helt ny och gränslöst god ost som lagrats i sju månader. En kombination av italiensk hårdosttradition – med den så karaktäristiska sältan och underbara smaken – och nordliga smaker och den krämiga konsistensen. Gourmesan™ är lika god på smörgåsen som till ostbrickan och i matlagningen. Strukturen är lätt kristalliserad.

Valio Krämig Cheddar är lagrad i sex månader och bjuder på engelsk, smakrik osttradition och nordlig, krämig konsistens. En ost med elegant syra och söt fruktighet. Strukturen är härligt krämig och smular inte – en perfekt ost till ostbrickan helt enkelt. Men den är precis lika god på smörgåsen som i matlagning.  

Båda ostarna säljs i återförslutningsbara förpackningar om 300 g. Nyheterna finns att köpa i dagligvaruhandeln till ett rekommenderat pris om 49:50 kr och går att hitta i butikshyllan med lagrad ost.

För mer information, produktprov och högupplösta bilder vänligen kontakta:

Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling
073 553 72 82, emma.l@kellyandpling.com 

Linda Öhman, Kommunikationschef, Valio Sverige AB
08-725 51 50, linda.ohman@valio.fi 

1 YouGov konsumentundersökning, Sverige, januari 2017 (n=1000)

2 Ex. Guld- & bronsmedalj, Nordic Cheese Quality Competition, 2014