ValiopersonalHär kan du läsa mer om hur vi jobbar med allt från forskning och utveckling av nya produkter till ansvar för miljö och omsorg om såväl medarbetare och mjölkproducenter som varje enskild ko på mjölkgården. Du som väljer våra produkter ska känna dig trygg med ditt val och veta att vi tar fullt ansvar för att alltid garantera varor av högsta kvalitet. Från ursprunget på mjölkgården till den färdiga produkten i mejerihyllan.

Valio Sverige gör det bästa i mjölken ännu bättre.  Vår expertis, erfarenhet och passion av att driva och utveckla produkter för människors hälsa samt välmående har anor sedan början av 1900-talet. Detta har genererat gedigen kunskap inom näringslära och ett Nobelpris i kemi till en av Valios forskare. Valio är Finlands största mejeriföretag och har funnits i Sverige sedan 1994.

Valio var först i Sverige med laktosfria produkter. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt, dryck och alternativ till ost under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 1 250 MSEK under 2019. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden. 

Kort om Valio Sverige

- Grundat i Sverige 1994.
- Dotterbolag till Valio Oy.
- Produktsortimentet består av ca 100 olika artiklar.
- Antal anställda: 61 stycken.
- Omsättning 2019 1.250 miljoner kronor.

Valios ledning i Sverige

Robert Auselius

 

Robert Auselius
Managing Director
robert.auselius@valio.se

  Andreas Barolo
Senior Vice President Product Group Sweden
andreas.barolo@valio.se
 

Jonas Castenvik
Sales Director
jonas.castenvik@valio.se

 

Peter Hamrin
Food Service Manager
peter.hamrin@valio.se

 Lauri Heinonen

Lauri Heinonen
Head of Logistics
lauri.heinonen@valio.se

 

Mariann Andersson
Financial Manager
mariann.andersson@valio.se
Populära avdelningar