Fortsätt till innehållet

17.2.2021

Valio lanserar en smaksatt grädde med unika egenskaper

Dessertgrädde Duo. Dessertgrädde Duo

Nu lanserar Valio en smaksatt grädde i två smaker – kola och choklad. Det är den första grädden i sitt slag med många olika användningssätt. Den kan till exempel vispas fluffig eller kokas direkt till en kladdig kolasås. En mångsidig nyhet som förenklar för de som gillar att göra efterrätter och bakverk.

Under 2020 ökade intresset för bakning i de svenska hemmen, därför är Valios nya laktosfria grädde extra välkommen. Produkten fungerar som en smaksatt vispgrädde och kan ätas precis som den är eller användas som smaksättare i baksmeten, kokas ner till en krämig choklad- eller kolasås, utgöra basen i en glass eller som topping på tårtan.

– Vi är riktigt stolta över vår nya grädde eftersom den är helt unik, och användningsområdena är obegränsade. Vi är säkra på att Sveriges hemmabagare kommer att hitta många kreativa sätt att använda både kola- och chokladvarianten, säger Mikaela Österlund, produktchef på Valio.

Inspirerande recept och bilder med olika användningssätt för grädden hittar du här.

Populär Laktosfri kvarg i ny smak
Valio lanserar samtidigt en ny laktosfri kvarg. Den här gången i smaken av passionsfrukt och den avnjuts antingen som den är eller som dessert. Ett annat exempel på hur den kan användas är som fyllning i en sötsyrlig passionsfruktstårta. Recept hittar du här.

Produktinformation:
Nyheterna finns i dagligvaruhandeln från vecka 7. Rekommenderat konsumentpris för Valio laktosfri chokladgrädde och kolagrädde, 2,5 dl, är 19,90 kr och för Valio laktosfri kvarg passionsfrukt, 200 g är 14,50 kr.

För produktprover och mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
Mail: kalle.l@shomei.se
Mobil: 0733-58 26 65

Anette Björnlund, Media- och kommunikationschef, Valio Sverige AB
Mail: anette.bjornlund@valio.se
Telefon: 0703 033 561

Läs de senaste nyheterna