2/23/2023

Unga designtalanger formger Valios mjölkpaket

Nu kan ditt mjölkpaket bli en snyggt designad kruka att odla dina favoritkryddor och blommor i. Med initiativet vill Valio få fler att återanvända sina förpackningar och odla en alldeles egen örtträdgård hemma.

Med hjälp av unga formgivartalanger från Sveriges främsta designskolor har mejeriföretaget Valio tagit fram vackra mönster som pryder förpackningarna. På det sättet vill man inspirera människor att odla sina egna kryddväxter att använda i matlagningen. 

Allt man behöver göra är att klippa av nedre delen av förpackningen och fylla med jord. Vips har man fått en kruka att odla sina favoritkryddor och blommor i.

Krukornas design är skapade av designstudenterna Clara Hedman från Berghs School of Communication, Gunnar Ólafsson  från Forsbergs skola och Selma Lindeblad från Konstfack. Nu kommer deras verk synas på över 5 miljoner mjölkpaket över hela landet.

- Jag vill föra tankarna tillbaka till naturen och naturens balans. Hur alla organismer är beroende av varandra och vattnet som förenar oss, säger Selma Lindeblad om sin design som hon kallar ”Myllra”.

Förpackningarna är till 97% tillverkade av förnybar råvara.

- Mjölkförpackningarna är ju sedan länge återvinningsbara, och vi vill gärna att de återanvänds. Att låta dem bli odlingskrukor är ett utmärkt sätt att ge dem ett andra liv, säger Frida Malmqvist, Produktchef på Valio.


För mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
Mail: kalle.l@shomei.se
Mobil: 0733-58 26 65

Anette Björnlund, Media och kommunikationschef, Valio Sverige AB
Mail: anette.bjornlund@valio.se
Telefon: 0703 033 561