9/13/2019

Valio lanserar havredryck till kaffet

Nu utökar Valio sitt växtbaserade sortiment och lanserar Oddlygood® Barista – ett nytt laktos- och glutenfritt alternativ som passar särskilt bra i kaffet. En god nyhet för alla kaffeälskare, såväl proffs som hemmabaristor. Samtidigt lanserar Valio en ny naturell havre- och kokosbaserad gurt. 

Växtbaserade produkter har under det senaste året vuxit med 12 procent*.Valio Oddlygood® har sedan 2018 breddat sitt växtbaserade sortiment från havrebaserade gurtar och havredryck till alternativ för ost. Nu utökar Valio med en ny havredryck som är speciellt lämpad för kaffe: Oddlygood® Barista. Dessutom är den helt glutenfri.

– Oavsett vilken dryck man vill ha i kaffet tycker vi det ska finnas något för alla. Därför är det väldigt roligt att äntligen kunna erbjuda en glutenfri havredryck till kaffet, utan att behöva tumma på smak eller kvalitet, säger Anna Lind, produktchef på Valio i Sverige. 

Oddlygood® Barista har utvecklats tillsammans med flera professionella baristor. Produkten kan värmas, vispas och skummas, och har en mjuk, krämig och neutral smak. Den är god att dricka kall precis som den är och kan också användas till matlagning och bakning.

Valio Oddlygood® växtbaserad gurt utökas med ny smak
I samband med lanseringen av Oddlygood® Barista lanseras även en naturell gurt - Valio Oddlygood® Havre & Kokos. Med sin bas på såväl havre som kokos är den nya varianten helt unik. 

Produktinformation:
Valio Oddlygood® Barista och Valio Oddlygood® havrebaserad gurt Havre & Kokos finns till försäljning från vecka 38. Rekommenderat konsumentpris för Valio Oddlygood® Barista 1 kg är 17,90 kronor och Valio Oddlygood® havrebaserad gurt Havre & Kokos ligger på 25,90 kronor för 1 kg. 


*Källa: Nielsen DVH, rullande helår vecka 32.

För mer information, kontakta: 
Elin Mattsson, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei 
Mail: elin.m@shomei.se
Mobil: 070-660 59 58

Anette Björnlund, media och kommunikationschef, Valio Sverige AB 
Mail: anette.bjornlund@valio.fi
Telefon: 08-725 51 50  

Om Valio:
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt och dryck under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 2018 ca 1 170 MSEK. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden. www.valio.se