Fortsätt till innehållet

13.9.2018

Laktosfria nyheter från Valio tar plats i hyllan

Valio YO Vanilj . Valio YO Vanilj

Valio har sedan 16 år tillbaka stått för de laktosfria favoriterna i de svenska hushållen. I sortimentet finns idag över 50 laktosfria produkter och under vecka 38 lanseras ytterligare fem laktosfria favoriter i svensk dagligvaruhandel.

 

Fröjd – en helt ny yoghurtserie

Valio Eila® Laktosfri Fröjd är en helt ny yoghurtserie med det lilla extra. Yoghurten innehåller hela 12% frukt och har en fetthalt på 3,2% vilket gör den både smakrik och krämig. Dessutom är den helt fri från tillsatser. Valio Laktosfri Fröjd finns i de två klassiska smakerna jordgubb och vanilj – som innehåller äkta vaniljstång. 

– Fröjd är en krämig, välsmakande yoghurt som tidigare saknats i den laktosfria hyllan. En yoghurt för alla de stunder då man vill unna sig något extra, säger Karin Philipson, produktchef på Valio Sverige. 

YO!ghurt – nu även laktosfri

Valio YO!ghurt finns sedan tidigare i sortimentet men får nu sällskap av två laktosfria alternativ. Valio YO!ghurt laktosfri finns i smakerna vanilj och bärmix, som innehåller en traditionell blandning av klassiska bär så som hallon och blåbär. Yoghurtens fetthalt är 1,3 %.

Laktosfri kvarg i smaken jordgubb 

Under hösten lanseras en ny smak inom Valio Eila® laktosfri kvarg i en god, krämig jordgubbssmak. Den laktosfria kvargen kan ätas precis som den är, tillsammans med frukt och bär till mellanmålet, eller i kalla desserter och gräddade bakverk. 

Samtliga produkter finns i dagligvaruhandeln från vecka 42 och rekommenderade konsumentpriser är: 
Valio Eila® Laktosfri Fröjd 1 kg: 25:90 kronor 
Valio Laktosfri YO! 1 kg: 19:90 kronor 
Valio Eila® laktosfri Kvarg Jordgubb, 200 g: 14:90 kronor

För mer information, produktprov samt högupplösta bilder vänligen kontakta: 
Emelie Andersson, PR-konsult, Kelly and Pling
070-372 76 18, emelie.a@kellyandpling.com 

Anette Björnlund, marknadschef, Valio Sverige AB
08-725 51 50, anette.bjornlund@valio.fi

Läs de senaste nyheterna