Fortsätt till innehållet
Chiapudding med äppelpaj

Chiapudding med äppelpaj

Chiapudding med smak av äppelpaj! Låt äpplena svalna lite innan du lägger dem på chiapuddingen.

Chiapudding med äppelpaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 3 msk chiafrön
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk honung, flytande
  • ½ tsk vaniljpasta
  • ½ krm salt

Karamelliserade äpplen

Topping


Instruktioner

Chiapudding

  1. Blanda mjölk, chiafrön, kanel, honung, vanilj och en nypa salt i en skål. Låt stå i 10 minuter, rör om och fördela sedan blandningen i två glas.
  2. Täck med plast och ställ i kyl i minst 4 timmar eller över natten.

Karamelliserade äpplen

  1. Kärna ur äpplet och skär det i bitar. Stek äppelbitarna i smör i en varm stekpanna tillsammans med kanel och socker. Låt sockret smälta och äpplet få fin färg. Låt svalna.
  2. Toppa chiapuddingen med yoghurt, karamelliserade äpplet och rostade mandelflagor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.