
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 msk chiafrön
- 1 tsk kanel, malen
- 1 tsk honung, flytande
- ½ tsk vaniljpasta
- ½ krm salt
Karamelliserade äpplen
- 1 äpple, rött
- ½ tsk kanel, malen
- 1 msk råsocker
-
1 msk
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
- 2 msk mandelspån
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt vaniljNjut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
Dela recept
Instruktioner
Chiapudding
- Blanda mjölk, chiafrön, kanel, honung, vanilj och en nypa salt i en skål. Låt stå i 10 minuter, rör om och fördela sedan blandningen i två glas.
- Täck med plast och ställ i kyl i minst 4 timmar eller över natten.
Karamelliserade äpplen
- Kärna ur äpplet och skär det i bitar. Stek äppelbitarna i smör i en varm stekpanna tillsammans med kanel och socker. Låt sockret smälta och äpplet få fin färg. Låt svalna.
- Toppa chiapuddingen med yoghurt, karamelliserade äpplet och rostade mandelflagor.
Till recepten
Dela recept