Fortsätt till innehållet
Chiapudding med körsbärskompott

Chiapudding med körsbärskompott

Chiapudding varvat med en somrig körsbärskompott. Toppa med nötsmör och färska körsbär.

Chiapudding med körsbärskompott

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • 4 msk chiafrön
  • ½ tsk vaniljpasta
  • 1 tsk honung, flytande
  • ½ krm salt

Körsbärskompott

  • 250 g körsbär (färska eller frysta)
  • ½ dl vatten
  • 2 msk lönnsirap
  • ½ tsk vaniljpasta
  • ½ krm salt

Topping

  • 2 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g
  • 2 msk mandelsmör
  • 0 kg färska körsbär
  • 0 kg honung, flytande
  • 0 kg mynta, färsk

Instruktioner

Chiapudding

  1. Blanda mjölk, chiafrön, vanilj, honung och salt i en skål. Låt stå 10 minuter och rör sen om. Plasta och ställ in i kylen minst 4 timmar eller över natten.

Körsbärskompott

  1. Tina frysta körsbär eller kärna ur färska. Lägg i en kastrull med 1/2 dl vatten, lönnsirap, vanilj och salt. Låt småkoka tills körsbären kokat sönder. Koka ev mer om kompotten känns för lös. Låt svalna helt.

Montering

  1. Varva chiapudding med kompotten i två glas. Toppa med yoghurt, nötsmör, färska körsbär, mynta och honung.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.