
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 4 msk chiafrön
- ½ tsk vaniljpasta
- 1 tsk honung, flytande
- ½ krm salt
Körsbärskompott
- 250 g körsbär (färska eller frysta)
- ½ dl vatten
- 2 msk lönnsirap
- ½ tsk vaniljpasta
- ½ krm salt
Topping
-
2 dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
- 2 msk mandelsmör
- 0 kg färska körsbär
- 0 kg honung, flytande
- 0 kg mynta, färsk
Dela recept
Instruktioner
Chiapudding
- Blanda mjölk, chiafrön, vanilj, honung och salt i en skål. Låt stå 10 minuter och rör sen om. Plasta och ställ in i kylen minst 4 timmar eller över natten.
Körsbärskompott
- Tina frysta körsbär eller kärna ur färska. Lägg i en kastrull med 1/2 dl vatten, lönnsirap, vanilj och salt. Låt småkoka tills körsbären kokat sönder. Koka ev mer om kompotten känns för lös. Låt svalna helt.
Montering
- Varva chiapudding med kompotten i två glas. Toppa med yoghurt, nötsmör, färska körsbär, mynta och honung.
Till recepten
Dela recept