Fortsätt till innehållet
Chiapudding med mango och kokos

Chiapudding med mango och kokos

Chiapudding med mango och kokos. Chiapuddingen blir extra krämig med kokosmjölken, använd gärna kokosmjölk på tetraförpackning som är jämnare i konsistensen än i konservburk.

Chiapudding med mango och kokos

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g mango (färsk eller frusen)
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • 1 dl kokosmjölk, tetrapack
  • ½ dl chiafrön
  • 1 tsk honung, flytande
  • ½ tsk vaniljpasta
  • 1 krm salt

Topping


Instruktioner

  1. Mixa mangon till en puré i en mixer.
  2. Blanda mangopurén, mjölk, kokosmjölk, chiafrön, honung, vanilj och salt i en bunke. Rör om och låt stå 10 minuter. Rör om igen och fördela i glas eller burkar. Täck med plast och låt stå i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
  3. Toppa med yoghurt, mango, grovhackade macademianötter, kokosflakes och ringla över lite honung.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.