Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 ägg
-
2 msk
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- ¼ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 msk strösocker
Topping
- 1 tsk florsocker
- 2 msk lönnsirap
- 2 msk pistagenötter, finhackade
Dela recept
Instruktioner
- Separera äggen. Lägg äggvitorna i en rostfri bunke eller glasskål. Vispa ihop äggulorna med mjölk, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren rostfribunke eller glasskål. Vispa på medelhög hastighet till små fasta bubblor bildas. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills du får en fast och glansig maräng – något styvare än vanlig maräng.
- Vänd försiktigt ner marängen i äggulesmeten, lite i taget, tills allt är blandat men fortfarande luftigt.
- Värm en stekpanna på medelvärme med lite olja i botten. Sänk värmen något (t.ex. till 6 av 18 steg) när du börjar steka.
- Stek pannkakorna i 4–5 minuter per sida, tills de är gyllene. När toppen har stelnat lite kan du vända. Vänd dem försiktigt så de behåller sin fluffighet.
- Toppa med florsocker, lönnsirap och finhackade pistagenötter. Servera direkt och njut av de fluffiga pannkakorna.
Till recepten
Dela recept