
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
3 h 30 min
Totalt
3 h 50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 15 dadlar (urkärnade)
- 1½ dl hett vatten
- 3 dl havregryn
- 1½ dl valnötter
- 1½ dl rostade hasselnötter, skalade
- 3 msk pumpakärnor
- 1½ msk sesamfrön
- 3 msk lönnsirap
- 2 msk jordnötssmör
- 2 msk kokosolja
- ½ krm salt
Topping
- ½ dl kokos, riven
-
2 dl
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
Dela recept
Instruktioner
- Lägg dadlarna i en skål med varmt vatten och låt stå i ca 30 minuter. Mixa sen blandningen till en slät massa.
- Klä en form med bakplåtspapper, ca 12 x 25 cm. Hacka nötterna grovt.
- Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke och tillsätt dadelblandningen. Rör om tills allt är väl blandat och smeten håller ihop. Om den känns för torr tillsätter du mer lönnsirap eller vatten, lite i taget. Och om den känns för blöt, tillsätter du mer havregryn.
- Tryck ut blandningen i formen. Toppa med riven kokos. Plasta och ställ i kylskåp tills det har stelnat, ca 1 1/2 timma. Skär sen i bitar och doppa i vaniljkvarg vid servering eller ät naturella.
Till recepten
Dela recept