Fortsätt till innehållet

Granolabars

Granolabars är perfekta att ha hemma när man behöver extra energi under dagen! De är även praktiska att packa ner i väskan för den som är på språng. Variera med olika nötter, torkad frukt och frön eller riv i limeskal eller citronskal.

Granolabars

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 15  dadlar (urkärnade)
  • 1½ dl hett vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl valnötter
  • 1½ dl rostade hasselnötter, skalade
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1½ msk sesamfrön
  • 3 msk lönnsirap
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk kokosolja
  • ½ krm salt

Topping


Instruktioner

  1. Lägg dadlarna i en skål med varmt vatten och låt stå i ca 30 minuter. Mixa sen blandningen till en slät massa.
  2. Klä en form med bakplåtspapper, ca 12 x 25 cm. Hacka nötterna grovt.
  3. Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke och tillsätt dadelblandningen. Rör om tills allt är väl blandat och smeten håller ihop. Om den känns för torr tillsätter du mer lönnsirap eller vatten, lite i taget. Och om den känns för blöt, tillsätter du mer havregryn.
  4. Tryck ut blandningen i formen. Toppa med riven kokos. Plasta och ställ i kylskåp tills det har stelnat, ca 1 1/2 timma. Skär sen i bitar och doppa i vaniljkvarg vid servering eller ät naturella.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.