
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
20 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn220°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3½ dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1½ msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
-
3 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
-
40 g
Valio Laktosfri smör (smält)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl färska jordgubbar, skivade
- 1 dl hallon
Topping
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ¾ dl lönnsirap
- 12 smultronblommor
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 220?°C.
- Smält smöret och smörj en ugnsplåt, 20 x 30 cm.
- Blanda mjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker, och salt i en skål.
- Tillsätt mjölk, ägg och smör. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i plåten och bred ut den till ett jämnt lager.
- Strö över skivade jordgubbar och hallon på pannkakssmeten.
- Grädda i ca 20 minuter tills pannkakan är gyllenbrun.
- Skär i rutor och toppa med vispad grädde, lönnsirap och dekorera med smultronblommor.
Till recepten
Dela recept