Fortsätt till innehållet

Ananaspaj

Ananaspaj är en riktig klassiker som passar lika bra till fikat som till fest. Följ detta enkla recept och bjud på en dessert som garanterat gör succé!


Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajdeg

  • 1½ dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och blanda det med vetemjöl, socker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  3. Låt ananasen rinna av ordentligt i en sil. Blanda crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål. Vänd ner den avrunna ananasen och rör om tills allt är väl blandat.
  4. Häll fyllningen över pajskalet och jämna till ytan med en sked.
  5. Sätt in pajen i ugnen och grädda i ca 25–30 minuter, eller tills fyllningen stelnat och fått en lätt gyllene färg.
  6. Låt ananaspajen svalna något innan du serverar. Servera den gärna med en klick vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Tips!

  1. För en extra tropisk känsla, strö över lite kokosflingor innan pajen gräddas.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.