Förberedelsetid
Passiv
15 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 100 g mörk choklad (70%)
-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 äggulor
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 0 kg kakao till formarna
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C över- och undervärme.
- Smörj fyra små ugnsfasta formar och pudra dem med kakao.
- Smält smör och choklad tillsammans över svag värme eller i vattenbad. Låt svalna lätt.
- Vispa ägg, äggulor och socker fluffigt.
- Rör ner chokladsmöret i äggvispet.
- Sikta i mjölet och vänd försiktigt till en jämn smet.
- Fördela smeten i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter – kanterna ska ha satt sig men mitten ska fortfarande vara mjuk.
- Låt stå 1 minut, lossa försiktigt.
- Servera direkt, gärna med glass eller bär.
Till recepten
Dela recept