Fortsätt till innehållet

Chokladfondant

En klassisk dessert som alltid imponerar – spröd kant, mjuk kaka och en len, rinnig chokladkärna i mitten. Snabb att göra och lika god till nyår som till vilken festkväll som helst.

Chokladfondant

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 100 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0 kg kakao till formarna

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C över- och undervärme.
  2. Smörj fyra små ugnsfasta formar och pudra dem med kakao.
  3. Smält smör och choklad tillsammans över svag värme eller i vattenbad. Låt svalna lätt.
  4. Vispa ägg, äggulor och socker fluffigt.
  5. Rör ner chokladsmöret i äggvispet.
  6. Sikta i mjölet och vänd försiktigt till en jämn smet.
  7. Fördela smeten i formarna.
  8. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter – kanterna ska ha satt sig men mitten ska fortfarande vara mjuk.
  9. Låt stå 1 minut, lossa försiktigt.
  10. Servera direkt, gärna med glass eller bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.