Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderChokladgrädde
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 50 g mörk choklad 55 %
- 1 msk kakao
- 1 msk strösocker
- 1½ krm salt
Körsbärssylt
- 250 g körsbär (färska eller frysta)
- ¾ dl syltsocker
- ½ msk citron (pressad)
Crêpes
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
-
4 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg ägg
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Till servering
- 1 dl rostade hasselnötter
- 1 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
Chokladgrädde
- Mät upp grädde, hackad choklad, kakao, socker och salt i en kastrull.
- Värm upp och låt chokladen smälta helt, rör om då och då. Låt svalna och låt stå i kyl minst 4 timmar, men helst över natten. När chokladgrädden är helt kall, vispar du upp den till en fluffig kräm.
Körsbärssylt
- Koka upp tinade körbär, syltsocker och pressad citron i en kastrull. Mosa ev bären lite och låt småkoka i 10 minuter.
Crêpes
- Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa i äggen. Låt smeten svälla ca 15 min.Värm en stekpanna, lägg i en klick smör och stek tunna crêpes av smeten.
- Toppa crêpesen med chokladgrädde, körsbärssylt, hasselnötter och pudra över florsocker.
Till recepten
Dela recept