Fortsätt till innehållet
Frukostpaj med bär

Frukostpaj med bär

En frukostpaj som passar både som frukost, mellis eller fika. Använd rostade och skalade hasselnötter, naturella cashewnötter, valnötter eller solrosfrön. Du kan även byta ut hallon mot jordgubbar eller blåbär.

Frukostpaj med bär

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Smuldeg

  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 1¼ dl havregryn
  • 1¼ dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1½ msk honung, flytande
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm vaniljpasta

fyllning

  • 200 g frysta bär t.ex hallon eller jordgubbar
  • 1½ msk honung, flytande
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk citron (pressad)
  • 1 msk majsstärkelse

Topping


Instruktioner

Smuldeg

  1. Grovhacka nötterna. Blanda nötter, havregryn, mandelmjöl, salt, honung, rapsolja och vaniljpasta i en bunke.

Fyllning

  1. Blanda bär, honung, citron och majsstärkelse i en ugnsfast form ca 12 x 15 cm.
  2. Strö över smuldegen och grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter.

Topping

  1. Servera pajen ljummen med vaniljkvarg.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.