Fortsätt till innehållet
Julig kladdkaka med apelsingrädde

Julig kladdkaka med apelsingrädde

En julig variant av kladdkaka med vit choklad och pepparkakskrydda, toppad med lättvispad grädde med apelsin, lyfter din kladdkaka till en helt ny nivå.

Julig kladdkaka med apelsingrädde

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 225 g vit choklad
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2½ tsk pepparkakskrydda

Fodring av form

  • 20 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl ströbröd

Apelsingrädde

Till servering

  • 25 g mörk choklad
  • apelsin
  • 0 kg färsk mynta ett knippe

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 170 grader, över- undervärme.
  2. Lägg bakplåtspapper i en rund form med avtagbar kant, ca 23 centimeter i diameter.
  3. Smöra och bröa kanterna.
  4. Hacka chokladen.
  5. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner den vita chokladen. Rör runt tills chokladen har smält.
  6. Vispa ihop ägg, strösocker och salt lätt i en bunke. Rör ner den smälta choklad-smörblandningen.
  7. Tillsätt vetemjöl och pepparkakskryddan och blanda ner i smeten.
  8. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter (lite beroende hur kladdig du vill ha den), tills kakan ”stannat” och fått en jämn ljusbrun färg.
  9. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Till servering

  1. Häll vispgrädden i en bunke och finriv det yttersta skalet av en apelsin. Lättvispa sedan grädden.
  2. Bred grädden över kakan. Riv över choklad och det yttersta skalet från apelsinen.
  3. Toppa gärna med några myntablad.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.