
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
30 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn170°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 225 g vit choklad
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 krm salt
- 2 dl vetemjöl
- 2½ tsk pepparkakskrydda
Fodring av form
-
20 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl ströbröd
Apelsingrädde
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 apelsin
Till servering
- 25 g mörk choklad
- 1 apelsin
- 0 kg färsk mynta ett knippe
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 170 grader, över- undervärme.
- Lägg bakplåtspapper i en rund form med avtagbar kant, ca 23 centimeter i diameter.
- Smöra och bröa kanterna.
- Hacka chokladen.
- Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner den vita chokladen. Rör runt tills chokladen har smält.
- Vispa ihop ägg, strösocker och salt lätt i en bunke. Rör ner den smälta choklad-smörblandningen.
- Tillsätt vetemjöl och pepparkakskryddan och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter (lite beroende hur kladdig du vill ha den), tills kakan ”stannat” och fått en jämn ljusbrun färg.
- Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Till servering
- Häll vispgrädden i en bunke och finriv det yttersta skalet av en apelsin. Lättvispa sedan grädden.
- Bred grädden över kakan. Riv över choklad och det yttersta skalet från apelsinen.
- Toppa gärna med några myntablad.
Till recepten
Dela recept