Fortsätt till innehållet
Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon

En varm och mjuk pepparkaka som doftar jul redan från ugnen. Perfekt när du vill ha något mjukt, saftigt och riktigt stämningsfullt till glöggen eller adventsfikat.

Mjuk pepparkaka med lingon

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
    I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 0 kg florsocker till dekoration
  • 0 kg lingon till dekoration (valfritt)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C eller 160°C varmluft och smörj en sockerkaksform.
  2. Vispa ägg och socker poröst tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda i en separat skål.
  4. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i äggvispet, varvat med mjölken och det smälta smöret.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 30–40 minuter, eller tills en provsticka kommer ut torr.
  6. Låt svalna och servera sen med lingon och pudrat florsocker.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.