Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
30 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 ägg
- 2½ dl socker
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk pepparkakskrydda
-
1 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 0 kg florsocker till dekoration
- 0 kg lingon till dekoration (valfritt)
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C eller 160°C varmluft och smörj en sockerkaksform.
- Vispa ägg och socker poröst tills det blir ljust och fluffigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda i en separat skål.
- Rör försiktigt ner de torra ingredienserna i äggvispet, varvat med mjölken och det smälta smöret.
- Häll smeten i formen och grädda i 30–40 minuter, eller tills en provsticka kommer ut torr.
- Låt svalna och servera sen med lingon och pudrat florsocker.
Till recepten
Dela recept