Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Totalt
25 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn125°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderMaräng
- 4 äggvitor
- 2½ dl strösocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk vaniljsocker
Citrongrädde
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
- 0 kg citronskal från 1 citron
- 1-2 msk citronjuice (färsk)
- 1 msk florsocker
- 0 kg lingon (färska eller frysta) till topping
Dela recept
Instruktioner
Marängbotten
- Sätt ugnen på 125°C över- och undervärme.
- Vispa äggvitorna tills de är fasta och vita.
- Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills marängen är tjock, glansig och bildar toppar.
- Vänd ner majsstärkelse, vitvinsvinäger och vaniljsocker.
- Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper och forma en rund botten med lätt upphöjda kanter.
- Grädda i 1,5 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar där inne tills ugnen är helt kall. Öppna inte luckan – då får du perfekt yta och mjuk mitt.
Citrongrädde
- Vispa grädden fluffig men inte för hård.
- Vänd ner citronskal, citronjuice och florsocker.
- Smaka av tills du hittar den perfekta balansen mellan friskt och sött.
- Flytta den helt avsvalnade marängen till ett fat. Toppa med citrongrädde. Lägg på lingon eller röda vinbär och avsluta med lite florsocker.
Till recepten
Dela recept