Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
45 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
225 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 2½ dl ljust muscovadorörsocker
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 tsk bikarbonat
- 15 krossade pepparkakor
Topping
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 1 msk florsocker
- 0 kg frysta lingon
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull med pepparkakskryddan. Låt svalna.
- Blanda ljust muscovadosocker, strösocker och det smälta smöret i en skål. Rör i äggen och tillsätt de torra ingredienserna i skålen.Avsluta med de grovhackade pepparkakorna. Rör om och täck skålen med plastfolie, ställ in i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180 grader över- och undervärme.
- Forma kakorna runda (ca 15 st) cookies och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ca 6 st per plåt. Lägg på små bitar av pepparkakor, baka i ugnen i cirka 12-15 minuter.
- Lägg kakorna sedan på ett bakgaller och låt svalna helt.
Topping
- Blanda cream cheese och florsocker och vispa tills den blir slät och fast.
- Lägg en klick topping på varje kaka och toppa med några lingon.
Till recepten
Dela recept