Fortsätt till innehållet

Pepparkakskola

Seg och kryddig kola med smak av pepparkaka och en rund ton av brynt smör. En kola som doftar hembakat och sprider julstämning i hela köket – perfekt att ge bort eller njuta av själv.

Pepparkakskola

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35% 3 dl
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1½ tsk pepparkakskrydda

Instruktioner

  1. Klä en liten form (ca 15 × 20 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  3. Tillsätt grädde, socker, sirap och pepparkakskrydda. Rör om.
  4. Låt koka utan lock tills temperaturen når 124–125 °C (eller gör kulprov - kolan ska bli seg men formbar).
  5. Häll smeten i formen och låt svalna i rumstemperatur.
  6. När kolan stelnat, skär i rutor och slå in i smörpapper.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.