
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
20 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
4
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 gul lök, liten
- 1 tomater
- 400 g köttfärs
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 0 kg salt och svartpeppar
Potatismos
- 1 kg potatis, mjölig
-
2½ dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 1 äggula
- 0 kg salt
Dela recept
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Hacka tomaten.
- Bryn köttfärsen i en stekpanna med smöret tills den den fått lite färg. Tillsätt löken och stek ca 5 minuter tills löken mjuknat något. Tillsätt tomaten och kryddorna och stek några minuter tills köttfärsen är genomstekt. Salt och peppra.
- Bred ut köttfärsblandningen på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en pajform.
- Fördela det varma potatismoset över köttfärsen och grädda i 200°C i ca 20 minuter.
Potatismos
- Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen.
- Vispa ned grädden och äggulan. Smaka av med salt.
Till recepten
Dela recept