Fortsätt till innehållet

Yoghurtbräck

Svalkande yoghurtbräck för varma dagar! Toppa yoghurten med det du gillar och frys in. Glukossirapen behövs för att minska isbildning i yoghurtbräcket.

Yoghurtbräck

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 3 msk glukossirap
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 1 dl frystorkade hallon
  • 1 dl macadamianötter
  • digestivekex

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, grädde, glukossirap, honung och vanilj i en bunke. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Toppa med frystorkade bär, hackade nötter och smula över dikestivekex.
  3. Ställ in i frysen direkt och frys i ca 3 timmar. Bräcken behöver stå i frysen hela tiden och håller bara i några minuter utanför frysen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.