Ingredienser

4 portioner

  • 400 g farfallepasta (av hög kvalité)
  • 1 dl gröna oliver
  • 200 g Valio Eila® laktosfri salladsost 17%
  •     Salt
  •     peppar
  • 1 st rödlök (liten)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1⁄2 dl olivolja (av god kvalité)
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 st basilikablad
  • 1⁄2 dl parmesan (färskriven, lagrad )

Pastasallad

Beskrivning

Gör så här:

  1. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen. Skölj några minuter i kallt vatten. Mixa samman ingredienserna till peston med en stavmixer. Blanda pastan och pesto, rör sedan i oliverna och salladsosten. Skala och skiva löken i ringar. Garnera på toppen.

Foto: Annika Broman

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Pastasallad