
Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
30 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderFyllning
- 5-6 äpple, syrligt
- 2 msk strösocker
- 1 tsk kanel, malen
- 1 msk citronsaft
Smuldeg
-
1½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl råsocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen kardemumma
Till servering
-
0 kg
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor eller små tärningar. Lägg dem i en smord ugnsform och blanda med citronsaft, strösocker och kanel.
- Skär det kalla smöret i mindre kuber. I en bunke, blanda vetemjöl, havregryn, råsocker, salt och malen kanel eller kardemumma (valfritt). Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
- Fördela smuldegen jämnt över äpplena i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter, tills pajen är gyllene.
- Låt pajen svalna i cirka 5 minuter innan servering.
- Servera pajen ljummen med laktosfri vaniljsås eller en kula laktosfri vaniljglass.
Till recepten
Dela recept