Fortsätt till innehållet

Äppelsmulpaj

Servera en riktig klassiker! Knäckig smulpaj med saftiga äpplen och krämig vaniljsås är perfekt som efterrätt eller till fikastunden. Äppelsmulpajen blir enkelt laktosfri genom att använda laktosfria mejeriprodukter.


Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • 5-6  äpple, syrligt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 msk citronsaft

Smuldeg

  • 1½ dl
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen kardemumma

Till servering


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor eller små tärningar. Lägg dem i en smord ugnsform och blanda med citronsaft, strösocker och kanel.
  3. Skär det kalla smöret i mindre kuber. I en bunke, blanda vetemjöl, havregryn, råsocker, salt och malen kanel eller kardemumma (valfritt). Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
  4. Fördela smuldegen jämnt över äpplena i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter, tills pajen är gyllene.
  6. Låt pajen svalna i cirka 5 minuter innan servering.
  7. Servera pajen ljummen med laktosfri vaniljsås eller en kula laktosfri vaniljglass.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.