Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
55 min
Totalt
1 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 banan, mosad
- 2 dl havregryn
- 1 dl riven morötter
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk kanel, malen
- ½ tsk kardemumma (stött)
- ½ tsk ingefära, malen
- 2 krm salt
- 1½ msk lönnsirap
- 2 ägg
- 1½ dl kokosmjölk
-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Topping
-
1½ dl
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- ½ dl pekannötter
- ½ tsk kardemumma (stött)
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C (över- och undervärme). Smörj en fyrkantig form, ca 15×20 cm med smör.
- Vispa ihop mosad banan, havregryn, riven morot, bakpulver, kryddor, lönnsirap, ägg, kokosmjölk och mjölk. Rör om ordentligt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter, eller tills toppen ska vara lite torr och inte dallrig.
- Låt svalna i formen ca 15 minuter innan du brer på vaniljkvarg. Strö över pekannötter och kardemumma. Skär i 4 stora bitar eller 6 mindre bitar.
Till recepten
Dela recept