Fortsätt till innehållet
Bananbrödsmuffins med blåbär

Bananbrödsmuffins med blåbär

Mjuka och saftiga bananbrödsmuffins med smak av blåbär. Det går även bra att baka dem utan bär eller tex byta ut blåbär till hallon och citron.

Bananbrödsmuffins med blåbär

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • bananer, mogna
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl råsocker
  • ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1½ dl frysta blåbär
  • 2 tsk maizena

Topping

  • 1 msk florsocker

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar.
  2. Skala och mosa bananerna, ta eventuellt hjälp av en stavmixer.
  3. Vispa smör och socker mjukt och luftigt med elvisp. Tillsätt de mosade bananerna, ägg, vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver, vanilj och salt.
  4. Blanda blåbär med maizena och vänd i smeten.
  5. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Vill du ha mer färg på muffinsen kan du använda grillfunktionen i ugnen ett par minuter på slutet.
  6. Servera som de är eller pudra över florsocker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.