
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
20 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 bananer, mogna
-
100 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl råsocker
- 3 ägg
- 2½ dl vetemjöl
- 1½ dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1½ dl frysta blåbär
- 2 tsk maizena
Topping
- 1 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar.
- Skala och mosa bananerna, ta eventuellt hjälp av en stavmixer.
- Vispa smör och socker mjukt och luftigt med elvisp. Tillsätt de mosade bananerna, ägg, vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver, vanilj och salt.
- Blanda blåbär med maizena och vänd i smeten.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Vill du ha mer färg på muffinsen kan du använda grillfunktionen i ugnen ett par minuter på slutet.
- Servera som de är eller pudra över florsocker.
Till recepten
Dela recept