Förberedelsetid
					Aktiv				
				
					20 min				
			
					Passiv				
				
					30 min				
			
					Totalt				
				
					50 min				
			Svårighetsgrad
- 
					Nybörjarkock
 - Ugn175°C
 
Recension
				5
				stjärnor av fem
				2 recensioner
			
			
				Hur smakade det?
				
											
											
											
											
											
									
				
				
				
				
			
		Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2½ dl fullkornsmjöl dinkel, finmalet
 - 1 tsk bakpulver
 - ½ tsk bikarbonat
 - 1 krm salt
 - 1 (80 g rivet) äpplen
 - 
												¾ dl
																													Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
												 - 1 tsk citron (pressad)
 - ½ citron, rivet skal
 - 1 ägg
 - ½ dl rapsolja
 - ½ dl honung
 - ½ tsk vaniljpasta
 - 100 g blåbär (frysta)
 - 1 tsk maizena
 
	Dela recept
					Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C. Förbered en plåt med muffinsformar.
 - Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
 - Skala och grovriv äpplet.
 - Blanda mjölk, citronsaft, rivet citronskal, ägg, rapsolja, honung, vanilj och äpple i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.
 - Blanda blåbär med maizena och vänd försiktigt ner i smeten.
 - Fördela smeten i 6 muffinsformar och grädda i ugnen i ca 25 minuter, känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna helt.
 
Till recepten
	Dela recept