
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
2 h 10 min
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 dl vatten
- ½ dl honung, flytande
- 2¼ tsk torrjäst
- 9¼ dl vetemjöl special
- 1 tsk salt
-
50 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ msk matchapulver
- 1 msk sesamfrön
Fyllning
- ¾ dl pesto
Dela recept
Instruktioner
- Blanda honung och ljummet vatten (37°C) i en assistent och tillsätt torrjäst. Rör om lite och låt jästen aktiveras i cirka 3–5 minuter.
- Tillsätt mjöl, salt, smör i jästblandningen. Knåda sedan till en deg i ca 10 minuter i köksmaskinen. Dela degen i två lika stora delar.
- Lägg den ena degbiten i en mjölad bunke, plasta och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timma.
- Lägg tillbaka den andra degbiten i köksmaskinens bunke. Sikta i matchapulver och blanda långsamt tills matchan är helt inblandad i degen och färgat den grön, cirka 5 minuter. Lägg degen i en mjölad skål, plasta och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timma.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Lägg den jästa matchadegen på en mjölad arbetsyta. Tryck ut den med fingrarna till en rektangel. Kavla sedan ut degen till cirka 0,5 cm tjock och lika bred som din brödform. Ställ åt sidan.
- Gör samma sak med den vanliga degen och bred på pesto. Lägg sedan matchadegen ovanpå den vanliga degen. Justera så att båda degarna har samma storlek. Rulla sedan degen tätt till en rulle och lägg den i formen. Täck med plastfolie och låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Pensla ovansidan med lite vatten och strö över sesamfrön. Baka i förvärmd ugn på 175ºC i ca 40 minuter eller tills brödet är helt genomgräddat, ca 96°C innertemperatur. Låt svalna helt på ett galler innan du skär upp det.
Till recepten
Dela recept