Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn124°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde 35%Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
- 3 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk (+ extra till topping) havssalt
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Tillsätt grädden - var försiktig, det kan skumma.
- Rör ner socker, sirap och vaniljsocker. Låt koka upp och fortsätt koka till 124 °C (eller gör kulprov).
- Rör ner havssalt och häll smeten i en form (ca 15×20 cm) med bakplåtspapper.
- Strö havssalt på toppen. Ställ svalt några timmar. När kolan har stelnat, skär den i bitar.
- Linda in bitarna i smörpapper och njut!
Till recepten
Dela recept