Fortsätt till innehållet
Citronpaj med spökmaränger

Citronpaj med spökmaränger

Med chokladögon på marängerna blir den här citronpajen en fin och lagom läskig efterrätt till halloween. Perfekt att bjuda familj och vänner på när de har busat klart. Utan ögon är den en snygg dessertpaj med lätt smak av lakrits om du vill.

Citronpaj med spökmaränger

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajbotten

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 300 g digestivekex
  • 2 tsk lakritspulver

Citronfyllning

  • 400 g
    Valio Laktosfri kvarg citron
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg citron 7% 200 g
  • äggulor spara vitorna
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • ½ tsk lakritspulver

Maräng

  • äggvitor
  • 1¾ dl strösocker
  • 50 g mörk choklad

Instruktioner

Pajbotten

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Krossa kexen fint med en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över.
  3. Blanda kexen med det smöret och lakritspulvret.
  4. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

Citronfyllning och maräng

  1. Vispa samman alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet.
  2. Grädda i ca 15 minuter på 175°C.
  3. Låt svalna och sedan stå i kylskåp minst 6 timmar.
  4. Vispa äggvitor och socker till marängen i en bunke över en kastrull med sjudande vatten. Vispa konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng.
  5. Fyll en spritspåse med marängsmeten. Hit går att förbereda.

Montering

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
  2. Spritsa spökmaränger på pajen och bränn av med en gasbrännare.
  3. Använd en grillpinne eller liknande och doppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.