Ingredienser

8 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 300 g Digestivekex
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 st burkar Valio Eila® laktosfri kvarg citron
  • 3 st äggulor (spara vitorna till marängen)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1⁄2 tsk lakritspulver
  • 3 st äggvitor
  • 1 3⁄4 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad

Citronpaj med spökmaränger

Beskrivning

”Bus eller citronpaj?” En kvargsmarrig citronpaj så klart! En lagom läskig efterrätt med spökmaränger. Perfekt att bjuda familj och vänner på under Halloween. Skrämmande gott, helt enkelt.

Ingredienser

8 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfritt smör
  • 300 g Digestivekex
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 st burkar Valio Eila® laktosfri kvarg citron
  • 3 st äggulor (spara vitorna till marängen)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1⁄2 tsk lakritspulver
  • 3 st äggvitor
  • 1 3⁄4 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad

Gör så här:

Pajbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

Citronfyllning

  1. Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader. Låt svalna. Kyl i minst 6 timmar.

Schweizisk maräng

  1. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng. Spritsa spökmaränger på pajen och bränn av med en gasbrännare.

Chokladögon

  1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Använd en grillpinne eller liknande och doppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Citronpaj med spökmaränger


Populära avdelningar