Fortsätt till innehållet
Cookies med violfrosting

Cookies med violfrosting

En blommig cookie med smak av viol. Låt degen vila i kyl för bästa resultat.

Cookies med violfrosting

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl ljust muscovadorörsocker
  • 1⅓ dl strösocker
  • ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ¾ tsk salt
  • 130 g mjölkfri vit choklad

Chokladganache med viol

  • 175 g mjölkfri vit choklad
  • ¾ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½ msk honung, flytande
  • 0 kg smakessens viol några droppar
  • ½ krm salt

Instruktioner

Cookies

  1. Mixa smöret krämigt i ca 20 sek. Tillsätt socker och mixa krämigt. Mixa i ett ägg.
  2. Mixa i de torra ingredienserna, tillsätt i två omgångar tills det är precis blandat.
  3. Vänd i chokladen.
  4. Skopa upp 65 g stora bollar och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Plasta och låt vila i kyl i ca 3 timmar eller över natten.
  5. Grädda på 160°C varmluft i 18 minuter. Låt svalna.

Chokladganache med viol

  1. Hacka den vita chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde och honung i en kastrull och häll över chokladen. Låt vila 30 sek innan du rör om till en jämn blandning. Smaksätt med smakessens av viol efter smak och tillsätt en nypa salt.
  3. Plasta tätt mot ytan och låt stå i rumstemperatur några timmar tills du har en bredbar konsistens. Du kan skynda på genom att ställa in i kylen och röra om då och då.
  4. Bred sen ganachen på kakorna och dekorera med ätbara blommor och chokladkulor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.